Biopati

Biopati/naturopati er en naturmedicinsk behandlingsform. Biopati er mest udbredt i Skandinavien, hvor naturopati er internationalt udbredt.

Grundlæggende bygger biopatien og naturopatien på de samme principper – nemlig på hvordan vi på naturlig vis kan forebygge, at sygdom opstår og når sygdom er opstået hvordan vi finder frem til de bedste naturlige løsninger på de konkrete problemstillinger.

I den biopatiske og naturopatiske behandling fremmes kroppens naturlige helingsprocesser med naturlige virkemidler og optimeret livsstil. Biopater og naturopather har forskellige arbejdsmetoder afhængigt af uddannelse og professionelle præferencer.

Fælles for dem alle er dog, at de har stor viden indenfor områderne sund kost, kost til forebyggelse og behandling, terapeutisk behandling med vitaminer, mineraler, sunde fedtsyrer, probiotika og lægeurter og det er denne viden, der danner grundlag for den biopatiske og naturopatiske behandling.

 

Uddannelse

De RAB registrerede medlemmer er alle uddannet ved uddannelsesstedet Institut for Biologisk Medicin, samt fra uddannelsessteder i USA. Da titlen ’naturopath’ ikke er beskyttet, vil det dog være en individuel vurderingssag, hvorvidt foreningen vil kunne anerkende nye medlemmer som naturopather på baggrund af deres uddannelsesmæssige baggrund. Således vil uddannelsessteder for naturopather kunne variere fra medlem til medlem. 

 

Foreninger:

Foreningen Naturopraxis

Antal RAB/SA godkendte medlemmer: 11

Alle 11 RAB godkendte medlemmer er uddannede biopater og/eller naturopather (vi er også godkendt til at kunne RAB/SA registrere biomedicinere, men har ingen RAB/SA registrerede medlemmer fra denne behandlergruppe)

 

Tilskud fra Sygeforsikringen ”danmark”: NEJ

Tilskud fra sundhedsforsikringer: NEJ