Healing

Healing

Healing er en behandlingsform, hvor en behandler (en healer) søger at skabe balance i klientens energi. Behandlingen (healingen) sker ved at behandleren overfører udefrakommende energi via sig selv (kanalisering) til klienten.

Ordet ”healing” er engelsk og betyder "helende" eller at "hele". Healing bygger på den opfattelse, at der i og omkring kroppen cirkulerer en energi, ofte kaldet livsenergi. Sygdom og lidelser ses som et udtryk for, at der er blokeringer og ubalance i energistrømmen. Ved healing søger healeren at genskabe balancen i kroppens energi ved at tilføre ekstra energi der, hvor der er blokeringer og ubalance. På den måde mener healere, at kroppens evne til at helbrede sig selv styrkes.

Udgangspunktet for healing er idéen om, at healeren er forbundet med en udefrakommende energi, som via healeren kanaliseres videre til klienten. Nogle healere mener også, at energien kan komme fra healeren selv. Ifølge healere er energien selv i stand til at finde frem til, hvor der er blokeringer og ubalance i kroppens energi, eller healeren kan guide energien på vej.

Ifølge healere påvirker følelser og tankemønstre energien i kroppen og dermed helbredet. Healere arbejder derfor også med at bearbejde følelser og tanker i forbindelse med behandlingen – som regel ved hjælp af en samtale før og under healingen.

Mange healere arbejder ud fra idéen om chakra og aura. Læs mere om chakra og aura og om tankerne bag healing og opfattelsen af energi i healing:

Healing og brug af chakra og aura

Healing – tankerne bag

Hvad bruges healing til?

Healing bliver brugt ved mange forskellige fysiske og psykiske symptomer. Ifølge healere henvender klienter sig typisk med:

  • Hovedpine
  • Rygproblemer
  • Depression, sorg og stress
  • Bivirkninger af kræftbehandling.

Healing bruges også til personlig og åndelig udvikling.

Healing i praksis

Her kan du læse om, hvordan behandling med healing foregår i praksis, hvad du skal være opmærksom på ved brug af healing og hvordan du finder en healer.

Hvordan foregår healing?

 

Virker healing?

Der findes på nuværende tidspunkt ingen oversigtsartikler om effekten af healing i den internationalt anerkendte forskningsdatabase Cochrane. SRAB holder løbende øje med, om Cochrane-biblioteket offentliggør nyt på området.

Om Cochrane-biblioteket

Ifølge healere kan der være forskel på, hvilken effekt den enkelte oplever. Det skyldes ifølge healere, at personer kan være mere eller mindre modtagelige for de udefrakommende energier, og at effekten afhænger af det behov, den enkelte har.