Hvordan foregår kinesiologi?

Brug af muskeltest i kinesiologiVed den første behandling hos en kinesiolog, taler klienten og kinesiologen om, hvad klienten ønsker hjælp til. Kinesiologen forklarer, hvordan muskeltesten og afbalanceringen kommer til at foregå. I nogle tilfælde opstiller kinesiologen sammen med klienten et mål for behandlingen.

Derpå foretager kinesiologen en række tests af musklerne.

Kinesiologisk muskeltest

Kinesiologisk muskeltest af fødevarer

Muskeltesten viser, om klienten har ubalancer, dvs. for meget eller for lidt energi i den meridian, der testes. Hvis vedkommende har det, vil kinesiologen forsøge at afbalancere klienten ved hjælp af forskellige afbalanceringsteknikker. Det kan for eksempel være massage af akupunkturpunkter eller lydhealing.

Kinesiologen kan også sammensætte et afbalanceringsprogram, som klienten skal følge derhjemme. Det kan være, at klienten skal undgå visse fødevarer eller spise særlige fødevarer eller kosttilskud. Det kan også være fysiske eller mentale øvelser, der f.eks. skal laves dagligt. Det kan også være, at man skal lytte til en CD med særlig musik/lyde.

Ifølge kinesiologerne er det en vigtig del af behandlingen, at klienten følger hjemmeprogrammet til afbalancering. 

En behandling med kinesiologi varer cirka en til halvanden time, og klienten skal typisk have tre til fem behandlinger i et forløb. Ifølge kinesiologer vil de fleste klienter kunne mærke en effekt efter den første behandling.
Både under og efter en kinesiologibehandling kan klienten opleve en reaktion i kroppen. Reaktionerne kan eksempelvis være

  • Træthed
  • Mere energi
  • Eftertænksomhed
  • Oplevelse af klarhed, indre ro, kulde eller varme i kroppen.

Ifølge kinesiologer skal man give plads til de reaktioner, der eventuelt kommer, fordi reaktionerne ses som en naturlig reaktion på afbalanceringen.