Hvordan foregår kranio-sakral terapi?

Den første behandling begynder med en grundig samtale, hvor kranio-sakral terapeuten danner sig et indtryk af det problem, som klienten henvender sig med.

Klienten ligger på en briks, mens kranio-sakral terapeuten på baggrund af samtalen forsøger at løsne op for spændinger og blokeringer omkring hoved, rygsøjle og bækken med blide tryk.

Kranio-sakral terapeuten anvender et meget let tryk, der svarer til at få lagt et stykke A4 papir, som vejer cirka 5 gram, på kroppen.

Ifølge kranio-sakral terapeuter oplever klienten ofte under behandlingen en dyb form for afspænding, som når man er i en behagelig søvntilstand, hvor man på samme tid slapper helt af og er bevidst om omgivelserne.

En behandling varer cirka en time. Ifølge kranio-sakral terapeuter vil de fleste mærke en virkning efter den første behandling. Klienten kan som regel efter den anden behandling bedømme, om kranio-sakral terapi hjælper.

Antallet af behandlinger afhænger af klientens lidelse og aftales individuelt mellem klienten og terapeuten. Ofte er det tilstrækkeligt med tre eller fire behandlinger, og nogle behøver kun en eller to behandlinger.

Ifølge Foreningen af Kranio-Sakral Terapeuter kan klienten som reaktion på kranio-sakral terapi opleve forbigående træthed, afslappethed og dyb søvn. Kranio-sakral terapeuter opfatter disse reaktioner som en del af helbredelsesprocessen.