Publiceret .

Alternativt? Ja tak

af Jesper Madsen

Danskerne ønsker øget dialog med lægerne samt integration af alternativ behandling i sundhedsvæsenet

Knap fire ud af fem danskere vil seriøst overveje at bruge alternativ behandling, hvis de bliver alvorligt syge. Hvis det var muligt, ville de i så fald gerne tale med deres læge om mulighederne for alternativ behandling som supplement til hospitalsbehandlingen.

Det kan man læse i rapporten ”Sundhedsvæsenet - ifølge danskerne”, som er lavet af Trygfonden og Ugebrevet Mandag Morgen.

Danskerne mener, at sundhedsvæsenet generelt accepterer, at patienterne bruger alternativ behandling, men at der hos personalet mangler vilje til at diskutere de konkrete muligheder. To ud af tre mener, at sundhedsvæsenet bør være mere åbent over for at tale med patienter om alternativ behandling.

Seks ud af ti synes, at lægerne bør kunne henvise til alternativ behandling på lige fod med behandlingen i sundhedsvæsenet, og at man bør kunne få tilskud fra sygesikringen til alternativ behandling. Desuden mener hver anden dansker, at alternativ behandling kan være mindst lige så effektivt som behandlingen i sundhedsvæsenet.

Som tidligere er kvinder langt mere interesserede i at bruge alternativ behandling end mænd. Dette og mange andre interessante udsagn og tal kan du læse i rapporten, som du kan hente her i pdf:  ”Sundhedsvæsenet - ifølge danskerne”.  Du finder afsnittet om alternativ behandling i kapitel 9, side 58-61.