Publiceret .

I mindretal på hjemmebane

En international konference på dansk jord kan skabe øget interesse hos danske forskere og sundhedsprofessionelle


I weekenden 26-27. september 2015 mødtes 150 forskere fra 29 lande til ”8th European Congress for Integrative Medicine” i Helsingør. Deltagerne præsenterede forskningsresultater, diskuterede, knyttede nye kontakter - og kunne i kaffepausen som bonus gå ud i solen og nyde synet af Kronborg.

Lasse Skovgaard, ph.D., forsker i alternativ behandling og har deltaget i mange konferencer om emnet. Men det er første gang, at denne europæiske konference finder sted på dansk jord, og det mener han sender et godt signal.

- Jeg synes først og fremmest det er positivt, at der kommer fokus på integreret medicin her i Danmark. Det kan være med til at åbne diskussionen og gøre opmærksom på, at dette forskningsområde overhovedet eksisterer.

- Der var ikke mange danskere med, men bare det, at konferencen har fundet sted, håber jeg får flere sundhedsprofessionelle til at interessere sig for emnet fremover, siger Lasse Skovgaard.

Deltagerne omfattede forskere fra Øst- og Vesteuropa, Brasilien, Kina og USA, og mange af europæerne kendte i forvejen hinanden via EU-projektet CAMbrella LINK, hvor man kortlagde situationen for KAM i Europa. ECIM-konferencerne har hidtil været holdt i Berlin, med Firenze og nu også Helsingør som undtagelser.

- Med hensyn til indholdet adskilte konferencen sig ikke nævneværdigt fra de foregående, og deltagerne var i høj grad overlappende med tidligere konferencer. Men jeg savner danske forskere og læger. Der er nødvendigt, at danske fagfolk bliver en del af det internationale faglige miljø, hvis vi skal udvikle en national strategi og en politik på området. Og det bør vi, understreger Lasse Skovgaard.

Se konferencens hjemmeside her