Publiceret .

Ikke så mystisk endda

af Jesper Madsen

Det er slet ikke nogen dårlig idé, når de alternative behandlere bogstavelig talt åbner dørene og går i dialog med den enkelte borger. For fjerde gang havde Healerringen arrangeret ”Healingens dag”, og det skete den 25. oktober.

Nogle steder kunne man besøge healerne på deres klinikker. Andre steder havde healerne i dagens anledning flyttet deres behandling ud i det offentlige rum, hen på det nærmeste bibliotek eller et helt tredje sted.

- I år var vi fx til stede på Odense bibliotek, hvor vi havde to brikse og fire timer til rådighed. Tiderne blev hurtigt booket, og vi havde en god kontakt med dem, der mødte op, fortæller Christin Bjergbakke, formand for Healerringen, som er behandlerforening og interesseorganisation for healerne i Danmark.

- Folk er generelt lidt forsigtige og stiller ikke så mange spørgsmål, men der er altid nogle stykker, der på forhånd har besluttet hvad de vil og kommer med nogle meget specifikke ønsker.

- Selve oplevelsen er for de fleste det vigtigste, og for os betyder det meget, at de opdager, at det ikke er så farligt eller mystisk at modtage healing. Jeg vil gerne væk fra den ”mirakel-kultur” der eksisterer omkring healing, hvor det ofte er det, man vælge, når alt andet er slået fejl. Healing bør ikke være sidste udvej, men noget man vælger lige som fx at få massage eller zoneterapi.

- Healing er ikke en mirakelkur, men den kan fx virke komplementært til andre behandlinger, fordi man bliver gladere, slapper mere af og måske har færre smerter. Det gør, at man bliver bedre til at tage imod behandlingen hos fx psykologen eller fysioterapeuten. (bedre eksempler her?)

Flere hundrede personer fik på Healingens dag lejlighed til at stifte bekendtskab med healing, og på landsplan deltog 14 healere i arrangementet.

Healer-Ringen er behandlerforening og interesseorganisation for healere i Danmark.