Publiceret .

RAB psykoterapi

af Jesper Madsen

En ny brancheforening blev i al ubemærkethed RAB-godkendt i marts 2016, nemlig Foreningen af Danske Psykoterapeuter, FADP.

Det er ikke hver dag, en brancheforening med fokus på det psykiske dukker op på listen over RAB-godkendte foreninger, de eneste der ligner, har hidtil været NLP-psykoterapeuterne.

- For os betyder det, at vi har fået et styringsværktøj, så at vi i højere grad kan sikre kvaliteten i den terapi, vores medlemmer praktiserer. Vi ved simpelthen mere om hvad de har med sig i bagagen, siger FADP’s forkvinde, Kirsa Dechlis.

- Det betyder også meget for de studerende på skolerne, og de har selv været meget opsat på at skærpe kravene. I dag kræver vi 1066 timers undervisning, diverse eksamener og stopprøver samt et speciale, før eleverne kan godkendes af foreningen. Og det er langt mere end kravene i RAB-ordningen.

Kirsa Dechlis ser brobygning til det offentlige sundhedsvæsen som en vigtig mission for foreningen, ikke mindst set l lyset af det offentliges kapacitetsproblemer mht. at tilbyde hjælp til folk med ondt i sjælen. Der har nemlig længe været urimelig lang ventetid hos psykologer og psykiatere.

- Jeg ved, at praktiserende læger og kommuner gerne vil samarbejde med os, men de har hverken kunnet eller turdet. Derfor er RAB-godkendelsen et skridt på vejen. Samfundsmæssigt set kunne vi jo godt være med til at løfte den store pukkel, der ligger på området.

Men hvorfor er psykoterapi egentlig alternativt? Er det bare fordi, det ikke er godkendt inden for systemet?

- Vi adskiller os helt klart, fordi vi har et menneskesyn, der rækker ud over det fysiske – vi mener, at der findes noget, der er større end os selv. Nogle taler om det spirituelle, men det ord bliver opfattet på mange forskellige måder, så det bruger vi ikke så meget, siger Kirsa Dechlis.

Her er FADP