Publiceret .

Tilfredshed med behandler-samarbejde

af Jesper Madsen

”Som bruger får man større udbytte af alternativ behandling, hvis man som klient møder et netværk, hvor behandlerne samarbejder.”

Det er i store træk filosofien bag NFIB, Netværk For Integreret Behandling, som består af 15 erfarne alternative behandlere og startede i 2013. (Tidligere omtalt her).

Brugerne er tilsyneladende enige. 12 ud af 16 klienter udtrykker tilfredshed med behandlingerne i det tværfaglige regi, og de er generelt positive overfor de overordnede idéer i netværket. NFIB er et nemlig et lille forskningsprojekt (pilotprojekt), og nu kan man læse om hvordan det er gået i en rapport, som netop er offentliggjort. Den bygger på spørgeskemaer, interviews og observationer af behandlinger.

Selv om der er stor tilfredshed med selve behandlingerne, er det lidt usikkert, hvad brugerne mener om NFIB. De svarer, at de ikke kender så meget til projektet, og nogle siger oven i købet, at de ikke ved, hvad NFIB er. Brugerne er ikke villige til at betale mere for de ekstra ydelser, de får via NFIB-netværket, men det er måske fordi de ikke ved, hvad de får for en eventuel ekstrabetaling, hedder det i rapporten.

De 15 behandlere arbejder med fx homøopati, akupunktur, ernæringsterapi og zoneterapi, og meningen er at skabe et mere sammenhængende forløb i den alternative behandling. Nu er pilotprojektet afsluttet, og medlemmerne i NFIB vil inden længe beslutte hvordan man eventuelt skal fortsætte projektet. Det er tanken, at erfaringerne fra pilotprojektet kan danne grundlag for etablering af tilsvarende behandlernetværk i andre større byer i Danmark.

Går du med lignende tanker i Odense eller Ålborg, eller er du bare nysgerrig? Du kan læse mere i selve rapporten, som er lavet af Cecilie Bornakke, som er cand. scient. san. publ.  Den hedder ”Brugeroplevelser med Netværk For Integreret Behandling” og ligger her som pdf.

Se mere om NFIB her på nfib.dk