Bivirkninger og interaktioner ved naturmedicin

Tjek din patients naturmedicin for interaktion i Lægemiddelstyrelsens interaktionsdatabase. Du kan søge på både indholdsstoffer og præparat:

Interaktionsdatabasen.dk

Se produktbeskrivelserne af de naturlægemidler og stærke vitamin- og mineralpræparater, som Lægemiddelstyrelsen har godkendt i Danmark. Beskrivelserne indeholder blandt andet oplysninger om indholdsstoffer, bivirkninger og interaktioner.

Godkendte naturlægemidler

Godkendte stærke vitamin- og mineralpræparater

Dialog med patienten

Patienter kan ofte være tilbageholdende med at fortælle dig som læge, at de bruger naturmedicin, fordi de er bange for din reaktion. Det vil derfor ofte være op til dig – gerne rutinemæssigt – at spørge om patienten bruger naturmedicin.

Herunder finder du en række tekster om interaktion og bivirkninger, der er målrettet patienten, og som du derfor kan bruge i dialogen med din patient.

Bivirkninger og interaktion ved naturmedicin

Bivirkninger af alternativ behandling

Cochrane om bivirkninger af naturmedicin

Cochrane-biblioteket er en international database, der samler og vurderer videnskabelige undersøgelser af effekten af forskellige behandlingsformer og lægemidler.

Se her, hvilke bivirkninger Cochrane oplyser om i forbindelse med forskellige, afgrænsede videnskabelige forsøg med naturmedicin og kosttilskud.

Cochrane om bivirkninger af alternativ behandling

Cochrane om bivirkninger af naturmedicin